Live voetbal

17/10Einde

Bundesliga / Speeldag 4

Arminia Bielefeld - FC Bayern München

1 - 4
Ritsu Doan58'
8'Thomas Müller25'Robert Lewandowski45'+1'Robert Lewandowski51'Thomas Müller
Start wedstrijd 18:30 Plaats Bielefeld Stadion SchücoArena Scheidsrechter Daniel Siebert

Bayern München haalt stevig uit op bezoek bij promovendus en komt op gelijke hoogte met Borussia Dortmund

Foto: Photo News

Bayern München heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Arminia Bielefeld: winnen. De Duitse recordkampioen won met 1-4 bij de promovendus. Robert Lewandowski en Thomas Müller scoorden beiden twee keer en laten Bayern zo opklimmen naar een gedeelde tweede plaats met Borussia Dortmund. Bij de thuisploeg speelde Nathan De Medina 83 minuten mee.

LEES OOK.Marco Reus is de reddende engel bij Borussia Dortmund, RB Leipzig voorlopig alleen leider in Bundesliga

Bielefeld had al na acht minuten door dat het een zeer moeilijke opdracht zou worden om tegen Bayern iets te rapen. Na een knappe opbouw slaagde hij erin om de 0-1 met een gelukje tegen de touwen te krijgen. Lewandowski verdubbelde de score kort voor het halfuur op aangeven van Goretzka, op slag van rust werd de Poolse spits bediend door Müller voor de 0-3.

Müller tekende in de tweede helft zelf voor de 0-4, maar Bielefeld kwam ook nog op het scorebord: Doan legde net voor het uur de eindstand vast (1-4). Bayern eindigde de wedstrijd opvallend genoeg wel nog met zijn tienen: Clément Tolisso kreeg onmiddellijk rood nadat hij aan de noodrem moest trekken bij Fabian Klos.

Bayern heeft nu net als Borussia Dortmund 9 op 12 gepakt. Beide clubs volgen op 1 punt van leider RB Leipzig.

Door svar