Live voetbal

06/12Einde

Bundesliga / Speeldag 10

FC Schalke 04 - Bayer 04 Leverkusen

0 - 3
10'Malick Thiaw67'Julian Baumgartlinger78'Patrik Schick
Start wedstrijd 18:01 Plaats Gelsenkirchen Stadion Veltins-Arena Scheidsrechter Benjamin Cortus

Van kwaad naar erger: Raman kan met Schalke 04 voor 26ste keer op een rij niet winnen

Foto: AFP

Schalke 04, met Benito Raman 90 minuten op het veld, heeft zondag in eigen huis met 0-3 verloren van Bayer Leverkusen. Door de nederlaag is het nu 26 wedstrijden geleden dat Schalke nog eens een wedstrijd winnend kon afsluiten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de club uit Gelsenkirchen troosteloos laatste staat in de Bundesliga met drie punten uit tien wedstrijden.

LEES OOK. “Het is vijf voor twaalf bij Schalke 04”: al 26 wedstrijden op een rij zonder zege, geen beterschap op komst

Tegen Leverkusen kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor Die Königsblauen: Thiaw kopte na amper tien minuten een bal in eigen doel. Na de rust kon Baumgartlinger op assist van Leon Bailey de voorsprong van Leverkusen verdubbelen.

Van kwaad naar erger: Raman kan met Schalke 04 voor 26ste keer op een rij niet winnen
Foto: Photo News

Met nog twintig minuten op de klok kreeg Schalke vanop de strafschopstip dé uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Skrzybski zag zijn elfmeter gekeerd door Hradecky. “Dan weet je dat het moeilijk wordt”, zou ene B.P. dan zeggen. Al helemaal onmogelijk werd het wanneer Patrik Schick er even later met een knal 0-3 van maakte.

Schalke 04 lag zo knock-out tegen het canvas en zakt steeds dieper in de problemen. Leverkusen nestelt zich dan weer op de tweede plaats, op een puntje van leider Bayern.

Ondertussen lijkt het niet meer zo ondenkbaar dat Schalke 04 een onmogelijk gewaand (negatief) record toch zal breken:

Door Tjorven Messiaen