Live voetbal

10/04Einde

Premier League / Speeldag 31

Manchester City - Leeds United

1 - 2
Ferrán Torres76'
42'Stuart Dallas90'+1'Stuart Dallas
Start wedstrijd 13:32 Plaats Manchester Stadion Etihad Stadium Scheidsrechter André Marriner

Stunt van formaat in Premier League: Manchester City verliest (zonder Kevin De Bruyne) tegen tien man van Leeds

Foto: AP

Manchester City heeft na drie zeges op rij nog eens verloren in de Premier League. De autoritaire leider ging verrassend onderuit tegen Leeds United, dat een helft lang met tien moest spelen. De beslissende goal viel pas in het absolute slot.

Geen Kevin De Bruyne bij de Citizens, want het zijn drukke periodes voor City en de Champions League krijgt voorrang op de Premier League. Daar staan de jongens van Pep Guardiola ruim op voorsprong. De volgende afspraak was met promovendus Leeds United.

Datzelfde Leeds speelt al een heel seizoen op hoog niveau, met een plaatsje in de middenmoot als resultaat. Stuart Dallas zette hen ook op voorsprong, ook al hadden de bezoekers nog geen enkele keer op doel getrapt voordien.

Een ideale stand voor de troepen van trainer Marcelo Bielsa, tot de kapitein Liam Cooper in de fout ging. Eerst ging de ref nog naar geel, maar de VAR kwam tussen en veranderde die kaart naar rood.

Na de rust zette Man City door, maar een doelpunt bleef lang uit. Tot Ferran Torres zijn duivels ontbond en de 1-1 in doel mikte.

De onvermijdelijke 2-1 leek op komst, aangezien City al een heel seizoen lang superieur is in de Premier League. Het omgekeerde geschiedde: een doelpunt van Leeds United. Stuart Dallas scoorde opnieuw en duwde de Citizens naar het verlies.

Kevin De Bruyne werd ondanks het scoreverloop niet tussen de lijnen gebracht. De Rode Duivel kreeg rust met het oog op de return tegen Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League. Volgende week woensdag verdedigt City in Duitsland een 2-1 voorsprong.

In het klassement blijft Manchester City met 74 punten comfortabel op kop, ondanks de vierde competitienederlaag. Eerste achtervolger Manchester United, dat wel twee matchen minder speelde, volgt op veertien punten. Het Leeds van Marcelo Bielsa wipt van de elfde naar de negende plaats met 45 punten.

Door Laurens Van Heuverswijn