Live voetbal

17/10Einde

LaLiga Santander / Speeldag 6

Real Madrid - Cádiz CF

0 - 1
16'Anthony Lozano
Start wedstrijd 18:32 Plaats Madrid Stadion Estadio Alfredo Di Stéfano Scheidsrechter Santiago Jaime Latre

Promovendus verrast Real Madrid en komt voorlopig mee aan de leiding in La Liga, ook Barcelona loopt tegen de lamp

Foto: AFP

Real Madrid heeft een eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen het nietige Cadiz, een promovendus zowaar, gingen Thibaut Courtois en co. met 0-1 de boot in. Een doelpunt van Anthony Lozano na een kwartier spelen volstond voor Cadiz om de drie punten mee te grissen uit de Spaanse hoofdstad. Verrassend genoeg ging ook Barcelona later op de avond de boot in: de Blaugrana verloren met 1-0 op het veld van Getafe.

Real was nochtans baas in eigen huis, maar tegen de gang van het spel in werd Lozano na een kwartier voetballen alleen voor Courtois gebracht. De Hondurees twijfelde niet en verschalkte onze nationale doelman met een lob. In de tweede helft kwamen de Madrilenen steeds meer opzetten, maar ze konden de kansen niet verzilveren.

Later op de avond slikte ook Barcelona een onverwachte nederlaag op bezoek bij Getafe. Een penaltydoelpunt van Jaime Mata - na een fout van Frenkie De Jong - in de 50ste minuut volstond om de Blaugrana een eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren.

Real Madrid blijft voorlopig wel aan de leiding in La Liga, maar ziet Cadiz én Getafe naast zich komen. Ook Granada, dat met 1-0 won van Sevilla, komt mee op kop. De vier clubs hebben elk 10 punten uit 5 matchen, maar Cadiz werkte wel al een wedstrijd meer af. Barcelona heeft 7 punten uit 4 wedstrijden.

Promovendus verrast Real Madrid en komt voorlopig mee aan de leiding in La Liga, ook Barcelona loopt tegen de lamp
Foto: EPA-EFE
Door Raf Hermans