Live voetbal

06/03Einde

LaLiga Santander / Speeldag 26

CA Osasuna - FC Barcelona

0 - 2
30'Jordi Alba83'Ilaix Moriba
Start wedstrijd 21:00 Plaats Pamplona Stadion Estadio El Sadar Scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández

Lionel Messi loodst Barcelona met twee assists voorbij middenmoter en zet leider Atlético onder druk

Foto: REUTERS

Barcelona mag opnieuw Lionel Messi danken. De Argentijnse superster scoorde zaterdagavond niet tegen Osasuna, maar gaf wel de assist voor de beide goals. Barcelona ging met 0-2 winnen bij Osasuna en nadert daarmee tot op 2 punten van leider Atlético Madrid, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld en zondag de topper tegen stadsgenoot Real afwerkt.

Vooral Messi’s eerste assist mocht er zijn. Na een halfuur spelen bediende hij Jordi Alba op heerlijke wijze, de flankspeler werkte al even mooi af en bracht Barcelona zo op voorsprong.

Barcelona wachtte nadien lang om de wedstrijd dood te maken, maar deed dat enkele minuten voor het einde dan toch. Deze keer legde Messi de bal klaar voor de amper 18-jarige Ilaix Moriba, die zich goed vrij kapte en de bal ook nog op fraaie wijze in de netten legde. 0-2 was de eindstand.

Barcelona telt nu 56 punten, twee minder dan Atlético Madrid en drie meer dan Real Madrid. Atlético heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld en Real één minder: beide teams bekampen elkaar zondag in de Madrileense derby. Osasuna is dertiende met 28 punten.

Door Sam Varewyck