Live voetbal

13/02Einde

Serie A TIM / Speeldag 22

Napoli - Juventus

1 - 0
Lorenzo Insigne31'
Start wedstrijd 18:03 Plaats Napels Stadion Stadio Diego Armando Maradona Scheidsrechter Daniele Doveri

Juventus morst met kansen en slikt dure nederlaag op veld van Napoli

Foto: AFP

Juventus heeft op het veld van Napoli drie dure punten laten liggen. Juventus kwam in de eerste helft op achterstand en zou ondanks een pak kansen in de laatste 45 minuten niet meer kunnen scoren, waardoor er met 1-0 verloren werd. Het blijft zo op 7 punten van voorlopige leider Milan - dat zelf verloor - en dreigt de achterstand op voorlopige nummer twee Inter groter te zien worden. De geblesseerde Dries Mertens was er niet bij.

LEES OOK.AC Milan gaat verrassend onderuit op veld van promovendus en dreigt koppositie in Serie A kwijt te spelen

Napoli en Juventus begonnen de partij met een lange studieronde. Behalve een grote kans voor Lozano viel er weinig te beleven in het eerste halfuur. Tot Amir Rrahmani plots neerging in de zestien van Juventus. De VAR kwam zich ermee moeien, en uiteindelijk kreeg Napoli van ref Daniele Doveri een strafschop toegewezen. Lorenzo Insigne maakte daar dankbaar gebruik van en ramde de 1-0 onhoudbaar binnen.

napoli 1-0. Video: Eleven Sports

Juventus kon in de eerste helft niet meer dreigen, maar kwam wel vinnig uit de kleedkamer. Morata nam Napoli-keeper Meret meteen onder vuur. Ronaldo kreeg kort daarna tot drie keer toe de kans om gelijk te maken, maar de Portugees slaagde er niet in.

Eenrichtingsverkeer

Napoli moest het spel ondergaan, en dus was het qua kansen eenrichtingsverkeer. Morata’s gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel. Sandro, Chiesa en Ronaldo kwamen niet tot scoren. In de slotminuten probeerden Morata en Chiesa het nogmaals, maar opnieuw zonder succes. Ronaldo kreeg in de 90ste minuut nog een ultieme kopkans, maar Meret bracht weer redding. De gelijkmaker zou er uiteindelijk niet meer komen: de eindstand was 1-0.

Juventus dreigt zo in het klassement een slechte zaak te doen. Gelukkig voor de Oude Dame ging leider AC Milan, dat nu ook een match meer gespeeld heeft, zelf onderuit bij Spezia. Het dreigt nu wel de achterstand op Inter te zien oplopen tot acht punten: Inter wordt zondag leider als het Lazio verslaat. Napoli doet wel een goede zaak: het deelt de vierde plek voorlopig met AS Roma en Lazio. Alledrie hebben ze twee punten minder dan Juventus.

Door Sam Varewyck