Live voetbal

14/03Einde

Serie A TIM / Speeldag 27

Cagliari - Juventus

1 - 3
Giovanni Simeone61'
10'Cristiano Ronaldo25'Cristiano Ronaldo32'Cristiano Ronaldo
Start wedstrijd 18:00 Plaats Cagliari Stadion Sardegna Arena Scheidsrechter Gianpaolo Calvarese

Cristiano Ronaldo antwoordt meteen na CL-uitschakeling met zuivere hattrick in eerste helft tegen Cagliari

Bron © BELGA

Foto: AP

Op de 27e speeldag in de Serie A is Cagliari er zondag niet in geslaagd om te stunten tegen het grote Juventus. De ploeg van Radja Nainggolan verloor kansloos met 1-3. De ster van de avond was Cristiano Ronaldo, die al in de eerste helft een zuivere hattrick maakte. Juventus veert zo meteen recht na de uitschakeling in de Champions League eerder deze week.

In minuut 10 kreeg het vertrouwen van Nainggolan en co al meteen een deuk toen Ronaldo er met het hoofd 0-1 van maakte.

Na een fout van Alessio Cragno in de 24e minuut werd de bal op de stip gelegd. Een makkelijke klus voor Ronaldo, die zo zijn 22e van het seizoen maakte.

Nog geen 10 minuten later was de Portugese sterspeler daar weer. Met zijn linker knalde hij het leer staalhard voorbij Cragno.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Juventus had wel moeite om nog echt dreigend te zijn en in minuut 61 scoorde Simeone zelfs de 1-3. Daarna probeerde Cagliari af en toe nog eens gevaarlijk te zijn, onder meer door een goed schot van Nainggolan, maar het mocht uiteindelijk niet baten.

In de stand is Juventus derde, op tien punten van Inter Milaan, dat een wedstrijd meer speelde, en één punt van AC Milaan. Cagliari staat met 22 punten op de zeventiende plaats, net boven de degradatiestreep.