Live voetbal

17/04Einde

The Emirates FA Cup > Halve finale / Speeldag 1

Chelsea - Manchester City

1 - 0
Hakim Ziyech55'
Start wedstrijd 18:33 Plaats Londen Stadion Wembley Stadium Scheidsrechter Michael Dean

Kevin De Bruyne verlaat halve finale FA Cup met enkelblessure en ziet hoe Manchester City uitgeschakeld wordt

Foto: AP

Kevin De Bruyne is zaterdag geblesseerd uitgevallen bij Manchester City in het duel met Chelsea in de halve finales van de FA Cup. Coach Pep Guardiola reageerde achteraf ongerust. “Kevin heeft veel pijn.”

De tweede helft in het Londense Wembleystadion was nog maar pas op gang gefloten toen De Bruyne na een duel en een lichte duw van N’golo Kanté zijn rechtervoet slecht neerzette. KDB greep naar de rechterenkel, waarop coach Pep Guardiola niet aarzelde en meteen Phil Foden inbracht. De ernst van de kwetsuur is momenteel nog niet duidelijk.

Manchester City en Chelsea hadden de eerste helft al een eerste teleurstelling op de mat gelegd. Beide teams speelden geduldig op balbezit, wat het entertainmentgehalte van de match naar beneden haalde en vooral horizontale passes opleverde. Chelsea was ietsje beter, met de grootste kans voor linksachter Ben Chillwell. De wingbacks van de Blues zorgden voor het meeste animo in die kansarme eerste helft. Kevin De Bruyne kon zich niet doorzetten en werd na de rust van het veld geholpen met een enkelblessure.

Bij de vervanging was er nog niet gescoord in het duel, niet veel later scoorde Hakim Ziyech de 0-1 voor Chelsea. Timo Werner bediende de Marokkaan, die de voorzet achter zich alsnog in doel verwerkte.

Guardiola greep opnieuw in door ook Ilkay Gündogan in te brengen, de middenvelder die jarenlang weinig scoorde... tot dit seizoen. Samen met de andere invaller Foden zorgde hij voor een kentering in de wedstrijd. City ging stevig druk zetten op Chelsea, maar dat hield defensief goed stand. De helblauwen uit Manchester zaten in de problemen, want de felbegeerde quadruple stond op het spel. Christian Pulisic scoorde zelfs opnieuw voor Chelsea, maar werd afgeflagd. Aan de overkant moest zijn doelman Kepa dan weer een kopbal van Rodri wegduwen.

Bij de vervanging was er nog niet gescoord in het duel, niet veel later scoorde Hakim Ziyech de 0-1 voor Chelsea.

Guardiola: “Het ziet er niet goed uit”

De ernst van de kwetsuur is momenteel nog niet duidelijk, maar Guardiola is toch ongerust. “Het ziet er niet goed uit”, bekende hij na afloop bij rechtenhouder BBC. “Kevin heeft pijn en dus is het afwachten. Morgen/zondag volgt er een onderzoek.” De Bruyne stond begin dit jaar al aan de kant met een kwetsuur aan de hamstring.

Door Laurens Van Heuverswijn