Live voetbal

08/03Einde

UEFA Champions League > Hoofdtoernooi > Laatste 16 / Speeldag 2

FC Bayern München - Red Bull Salzburg

7 - 1
Robert Lewandowski12'Robert Lewandowski21'Robert Lewandowski23'Serge Gnabry31'Thomas Müller54'Thomas Müller83'Leroy Sané85'
70'Maurits Kjaergaard
Heenwedstrijd1-1
Start wedstrijd 21:01 Plaats München Stadion Allianz Arena Toeschouwers 25 000 Scheidsrechter Clément Turpin

Bayern München vernedert Salzburg in de Champions League, met Robert Lewandowski alweer als grote uitblinker: 7-1!

Foto:  Sven Hoppe/dpa

Na een ware vernedering tegen Red Bull Salzburg mag Bayern München zich opmaken voor de kwartfinale van de Champions League. Al voor de tiende keer in elf seizoenen. Met dank aan Robert Lewandowski die met een hattrick na 23 (!) minuten het pad effende en er voor de zoveelste keer een onemanshow van maakte bij de Rekordmeister. Al deed de onverslijtbare Thomas Müller na rust ook zijn duit in het zakje: 7-1!

Eigenlijk moeten we RB Salzburg dankbaar zijn. Veel ploegen zouden zich na een 1-1 in de heenwedstrijd ingraven in de Allianz Arena. Niet de Red Bull-boys uit Salzburg. Met hoge druk en veel lef gingen de Oostenrijkers er vol voor. De openingsfase wervelde. Een verschroeiend tempo, knappe combinaties en een overvloed aan kansen.

Het vollgassfussball van Salzburg is attractief, maar ook een tikje agressief. Geen ploeg die in deze CL-campagne al meer overtredingen (116) maakte. Tegen Bayern kwamen die de bezoekers duur te staan. In minuut tien ging Wöber in de zestien te fel in op Lewandowski. Strafschop. Een koud kunstje voor de Pool. Een koude douche voor de Oostenrijkers: 1-0.

Te veel overtredingen

Dik vijf minuten later stootte Wöber zich aan dezelfde steen. Op de rand van de zestien haalde hij Lewandowski opnieuw onderuit. De VAR oordeelde dat de overtreding erbinnen werd gemaakt. Lewandoski knalde zijn tweede penalty van de avond binnen. In tegenstelling tot de eerste nu wel met de ogen naar doel en een mooie plaatsbal in de vrije hoek.

De bezoekers bleven zoeken naar de aansluitingstreffer – attractief rijmt ook op naïef. Bayern toonde geen genade. Op de counter vond Müller Lewandoski. In twee tijden trapte de Pool zijn derde van de avond binnen. Drie goals in 23 minuten: goed voor de snelste hattrick in de geschiedenis van de Champions League. Marco Simone en zijn hattrick in 24 minuten werden van de tabellen geveegd. Rappe Robert mocht zich met zijn 12de goal in deze campagne ook meteen Champions League-topschutter noemen.

Eén doelpunt van Gnabry voor rust en twee treffers van de onverslijtbare Thomas Müller na rust bleken uiteindelijk voetnoten in de grote Robert Lewandowski-show. Net als de eerredder van Kjaergard aan de overkant. Leroy Sané kreeg in het slot nog de eer om de indrukwekkend 7-1-eindcijfers vast te leggen na een leuk hakje van… Lewandowski.

LEES OOK. Nog een recordje erbij: Robert Lewandowski scoort snelste hattrick ooit in Champions League

Door Yanko Beeckman