Live voetbal

24/07Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 1

OH Leuven - Zulte Waregem

1 - 1
Thomas Henry42'
24'Jelle Vossen
Start wedstrijd 16:17 Plaats Heverlee Stadion King Power at Den Dreef Stadion Toeschouwers 3 300 Scheidsrechter Bert Put

Tienkoppig Zulte Waregem moet vrede nemen met puntje tegen OH Leuven, discutabele strafschop zorgt voor ophef

Foto: BELGA

Geen winnaar in het intense duel tussen OH Leuven en Zulte Waregem. Thomas Henry wiste van op de stip een kopbaldoelpunt van Jelle Vossen uit. Na een tweede gele kaart voor debutant Joost Van Aken net na het uur was het voor de bezoekers overleven. Zulte Waregem gaf geen krimp meer en het bleef 1-1.

Een kippenveldmoment was er voor de aftrap. Ruben en Siebe, de zonen van de op 23 juni overleden physical coach Bart Van Lancker, gaven de aftrap. Nadien volgde nog een indrukwekkende minuut stilte waarbij alle spelers van OH Leuven en de technische staf in een kring aan de zijlijn stonden.

Bij de thuisploeg was er nog geen plaats in de selectie voor de kersverse aanwinst Sébastien Dewaest. De 20-jarige Louis Patris kreeg wel een plaats in het hart van de verdediging. Ook Mathieu Maertens ontbrak verrassend. Zulte Waregem kon geen beroep doen op het geblesseerde duo Pletinckx-Ciranni.

Jelle Vossen miste al vroeg onbegrijpelijk van dichtbij. Zijn poging werd wel afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant was er bij OHL appel voor een strafschop na een duwfout op Thomas Henry. Diezelfde Henry zag een stuiterende kopbal net over het doel van Louis Bostyn belanden. Siebe Schrijvers kon een listige vrije trap van een alomtegenwoordige Xavier Mercier niet in doel verlengen.

Discutabele strafschop

Iets voorbij halfweg de eerste helft leverde Omar Govea de perfecte voorzet af voor Jelle Vossen. De Limburger kopte de bal heerlijk net naast de rechterpaal binnen. Aan de overkant ging Henry in een duel met Bent Sörmo gretig neer. Op de beelden leek het alsof de Franse spits zichzelf naar de grond trok. Scheidsrechter Bert Put twijfelde echter niet. Strafschop. Henry trapte de elfmeter koelbloedig voorbij Bostyn.

De tweede helft begon met een kans voor Abdoulaye Sissako na stuntelig balverlies van Casper De Norre. Rafael Romo redde de meubelen. Sörmo rondde een lange ren af met een gekruist schot tegen de linkerpaal. In de 62ste minuut trok ref Put een tweede gele kaart voor Joost Van Aken, de Nederlandse debutant bij Zulte Waregem. De bezoekers moesten hierdoor achteruit. Xavier Mercier bracht Kristiyan Malinov met een subtiele pass voor doel, maar de Bulgaarse middenvelder was te verrast en besloot de wenkende kans naast. In de toegevoegde tijd hield het team van Francky Dury uiteindelijk nog stand.

Door Bart D’Haene