Live voetbal

27/07Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 1

Beerschot - Cercle Brugge

0 - 1
40'Olivier Deman
Plaats Antwerpen Stadion Het Kiel Toeschouwers 1 500 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

Cercle Brugge houdt geringe voorsprong vast in resterende 35 minuten van regenmatch tegen Beerschot

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het vergde bloed, zweet en tranen en ze moesten het door overmacht zelfs in twee keer doen, maar Cercle Brugge heeft eindelijk de competitiestart eens niet gemist. De goal van Olivier Deman vorige zaterdag was voldoende om dinsdagavond te overleven en te winnen op het Kiel. De eindstand: 0-1.

LEES OOK.Regen boven het Kiel maakt vroegtijdig einde aan Beerschot – Cercle

Niet zoveel trainers maakten het al mee dat ze hun ploeg nog eens moesten klaarstomen om de resterende 35 minuten van een wedstrijd af te werken. Maar nu het weer blijkbaar alsmaar vaker gekke kuren begint te vertonen, kan het in de toekomst misschien een prima oefening worden voor de trainersschool. Hoe pak je drie dagen na de eerste 55 minuten van een competitiematch de resterende 35 minuten aan?

Gelukkig zijn Peter Maes en Yves Vanderhaeghe ervaren vijftigers en gepokt en gemazeld als coach. Hun uitgangspunt was wel anders. Cercle moest een 0-1 voorsprong verdedigen en Beerschot deze achterstand dus ophalen. De afgelopen dagen hadden beide ploegen er alvast het reglement bijgenomen. Een nieuwe ploeg het veld insturen mocht, maar ze hielden het wijzigen toch beperkt. Maes bracht Sanyang en Eleke nu wel aan de aftrap, Vanderhaeghe liet Van der Bruggen op de tribune en stelde Lopes op.

Nerveus Beerschot

Het publiek schreeuwde een nerveus Beerschot meteen vooruit, maar net als vorige zaterdag stond Cercle weer goed in de organisatie. Stilstaande fases kunnen dan wel eens het verschil maken maar er stak aanvankelijk te weinig precisie in de vrijschoppen en de corners van Holzhauser.

De beste kans na 22 (77) minuten was voor Joren Dom op een afvallende bal, maar zijn loeier ging nipt naast. Ook Holzhauser besefte dat er iets moest gebeuren en bezorgde Didillon behoorlijk wat last met zijn vrijschop. Beerschot bleef drukken, zelfs Vanhamel mengde zich even in het gewoel rond de bezoekende zestien. Cercle piepte maar kraakte niet en mag met drie punten mee aan kop schuiven bovenin.

Cercle Brugge houdt geringe voorsprong vast in resterende 35 minuten van regenmatch tegen Beerschot
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Door Koen Verdruye