Live voetbal

28/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 6

KAS Eupen - RFC Seraing

1 - 2
Guillaume Dietsch90'+5'
48'Youssef Maziz51'Mansoni Sambu
Start wedstrijd 18:32 Plaats Eupen Stadion Kehrwegstadion Toeschouwers 2 700 Scheidsrechter Jasper Vergoote

Leider Eupen kan stug Seraing niet helemaal ontwrichten en gaat thuis met 1-2 de boot in

Foto: BELGA

Eupen heeft haar leidersplaats niet weten te verstevigen tegen Seraing. Aan de Kehrweg waren de bezoekers het efficiëntst met twee snelle goals in de tweede helft. Eupen had geen antwoord in huis waardoor de Panda’s voor de eerste keer dit seizoen verliezen. Straks kunnen ze hun koppositie nog kwijtraken aan Union of Standard.

Seraing startte het beste aan de partij aan de Kehrweg. Eupen liet begaan en gaf de bal duidelijk aan de bezoekers. Voor het eerste schot op doel moesten we wachten tot de achtste minuut. Marius Mouandilmadji kon trappen maar zijn schot richting geven was te moeilijk. Dat eerste schot op doel deed Eupen wel letterlijk wakker schudden. De Panda’s eisten de bal meer en meer op, al leidde dat niet tot doelgevaar. Het was eerder Seraing dat opnieuw voor wat gevaar zorgde. Na een knappe actie op de rechterkant ging Mansoni voorbij een aantal tegenstanders en hij speelde Maziz aan in een kansrijke positie. De Fransman schoot ook maar het was slechts een lage schuiver waar Nurudeen geen enkel probleem mee had.

Pas na een twintigtal minuten kon de thuisploeg via twee corners in de zestien komen van Seraing, maar een kans brachten die niet voort. Het was nog altijd Seraing dat de meeste dreiging naar voren kon creëren, Eupen ving die aanvallende impulsen telkens op met overtredingen.

Ngoy en Prevljak met beste kansen

Ondanks weinig balbezit waren de beste kansen in de eerste helft toch voor de thuisploeg. In een van de zeldzame keren dat Eupen voorin te vinden was, gaf Peeters een listig pasje over de verdediging richting Ngoy, maar de spits trapte in het zijnet. Even later was het aan zijn spitsbroeder Prevljak, die Dietsch wel aan het werk zette. Heris gaf vanop de rechterkant de cross naar de overkant. Peeters pikte daar op en zette voor naar Prevljak die achterwaarts Dietsch tot een knappe reflex dwong. Eupen veranderde het spelbeeld en Seraing moest terugplooien. Meer dan wat onzorgvuldige voorzetten kwamen er echter niet uit waardoor de bezoekers al bij al makkelijk standhielden in de eerste periode.

Blitzstart Seraing

Ook in de tweede helft begon Seraing het gevaarlijkst. En hoe! Vijf minuten hadden de manschappen van Jordi Condom maar nodig om meteen twee keer raak te treffen. Bij de eerste goal kon Poaty oprukken op het middenveld, gaf op links mee met Jallow die de bal op zijn beurt tot aan de tweede paal bracht. Daar stond Youssef Maziz die voorbij een glijdende Agbadou en een grabbelende Nurudeen trapte. Niet veel later dook diezelfde Maziz in de rol van aangever en was het Mansoni die opnieuw aan de tweede paal kon binnenwerken. Eupen wist dat het nu uit een ander vaatje moest tappen en nam het commando opnieuw over. Prevljak en Deom waren dicht bij een aansluitingstreffer maar hun pogingen gingen beurtelings rakelings naast. Seraing vocht voor wat het waard was, verdedigde haar voorsprong met man en macht en kwam er bij momenten uit op de counter.

Eupen leek vandaag niet tot scoren te komen, maar vond uiteindelijk toch nog een gaatje in de roodzwarte muur van Seraing. Gnaka zette nog scherp voor en de bal werd nog in doel gedevieerd in de 94e minuut. Te laat waardoor de Panda’s hun eerste (thuis)nederlaag lijden dit seizoen.

Door Jens Heylen