Live voetbal

17/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 8

Cercle Brugge - KAS Eupen

1 - 2
Charles Vanhoutte35'
19'Edo Kayembe81'Emmanuel Agbadou
Start wedstrijd 20:46 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Toeschouwers 3 551 Scheidsrechter Bert Put

Eupen mee op kop: sterke Panda’s kloppen Cercle en nestelen zich (eventjes) naast Club Brugge

Foto: BELGA

In een aangenaam potje vrijdagavond voetbal liet KAS Eupen de kans niet liggen om voorlopig mee aan de leiding te komen. Cercle Brugge was bij momenten de evenknie van de Panda’s, maar op een vrijschop van ex-Cerclist Stef Peeters kon verdediger Agbadou met het hoofd Eupen aan de drie punten helpen.

Geen Messi meer vrijdagavond in het Jan Breydelstadion maar wel evenveel aandacht voor een minder fortuinlijke maar evenzeer gewaardeerde voetballer. Cercle-Eupen stond in het teken van de strijd tegen leukemie en een luid aangemoedigde en geëmotioneerde Miguel Van Damme gaf de aftrap.

Cercle Brugge zette vorige week in Waregem een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning. De van Schalke 04 gehuurde Rabbi Matondo viel toen na de rust uitstekend in. Hij mocht dus blijven staan ten koste van Somers.

Eupen kon mits een overwinning voorlopig mee aan de leiding komen en kwam al snel dichtbij de 0-1.

Didillon ging de afgelopen weken een paar keer in de fout en dat leverde hem nogal wat kitriek op van zijn trainer. Dit keer was het wel knap hoe de Franse keeper een bal van Prevljak nog uit de hoek haalde. Meer dan wat uitstel was het echter niet.

Prevljak, weer hij, kopte een voorzet van Beck tot bij Edo Kayembe die met een knappe volley Didillon nu geen schijn van een kans gaf. Net als in Waregem ging Cercle niet bij de pakken zitten. En weer nam Vitinho daarin het voortouw. Eupen wist geen raad met de acties van de Braziliaanse wingback. Zijn voorzet bleef wat hangen en via Millan kon kapitein Charles Vanhoutte staalhard uithalen en de gelijkmaker scoren. Hij maakte iedereen duidelijk dat hij zijn eerste goal dit seizoen aan Miguel Van Damme opdroeg.

Cercle kon zelfs nog met een voorsprong gaan rusten maar Robin Himmelmann had een weergaloze reflex in huis op de poging van Millan. Hetzelfde mocht nog gezegd worden van Didillon die de gevaarlijke Prevljak van een tweede Eupense treffer hield.

Peeters wijst de weg

In de tweede helft was het lang wachten op kansen. Didillon had wat moeite om een laag genomen vrijschop van Prevljak onder controle te krijgen. Het was allemaal net iets minder dan voor de rust maar toch bleef het gevoel dat het alle kanten uit kon.

Het thuispubliek hield er de sfeer in maar Eupen had nog de meeste reserves. Een attente Didillion kon eerst nog het schot van N’Dri afblokken, maar Stef Peeters , twee jaar geleden nog de redder van Cercle, gaf nu de doodsteek. Hij schilderde een vrijschop perfect op het hoofd van de ongedekte Agbadou, die Eupen de vierde seizoenszege bezorgde. Cercle kon thuis nog altijd niet winnen.

Door Koen Verdruye