Live voetbal

26/02Einde

Premier League / Speeldag 27

Leeds United - Tottenham Hotspur

0 - 4
10'Matt Doherty15'Dejan Kulusevski27'Harry Kane85'Son Heung-Min
Start wedstrijd 13:30 Plaats Leeds Stadion Elland Road Toeschouwers 36 599 Scheidsrechter Craig Pawson

Son en Kane schieten zichzelf de geschiedenisboeken in na makkelijke zege van Tottenham bij Leeds

Met opgeteld 37 doelpunten   Foto:  ISOPIX

Tottenham heeft de strijd om de vierde plek, en de bijhorende plaats in de Champions League nog niet opgegeven. Op bezoek bij Leeds United won Tottenham relatief makkelijk met 0-4. Son en Kane zorgden voor nog een extra gouden randje. Het duo gaat de geschiedenisboeken in als meest succesvolle duo in de Premier League.

Tottenham wou zich op bezoek bij Leeds niet laten verrassen. Coach Antonio Conté vroeg na het verlies tegen Burnley een reactie van zijn team. Die boodschap had Doherty goed begrepen. De rechtsachter opende na amper tien minuten de score.

Na een half uur voetballen was de wedstrijd al gespeeld. Wintertransfer Kulusevski en Harry Kane zetten een comfortabele 0-3-voorsprong op het bord.

Wedstrijd gespeeld. Maar toch moest de kers op de taart nog komen voor Tottenham. Son zette op assist van Kane de 0-4 op het bord en zorgde daarmee dat het duo zich zo meteen de geschiedenisboeken inschreef. Samen zorgden ze voor maar liefst 37 Premier League-doelpunten. Een record dat ze afnemen van Frank Lampard en Didier Drogba.

Door Jens Jacobs