Live voetbal

20/03Einde

Premier League / Speeldag 30

Leicester City - Brentford

2 - 1
Timothy Castagne20'James Maddison33'
85'Yoane Wissa
Start wedstrijd 15:01 Plaats Leicester Stadion King Power Stadium Toeschouwers 31 830 Scheidsrechter Darren England

Van een rentree gesproken: Castagne scoort heerlijke pegel in eerste wedstrijd van het jaar

Foto:  ISOPIX

Timothy Castagne heeft zijn eerste wedstrijd van het intussen niet zo nieuwe jaar achter de rug. En dat zal Brentford geweten hebben. De rechtervleugelverdediger van Leicester scoorde een heerlijke pegel vanop een stevige afstand bij zijn rentree.

Castagne miste een aanzienlijke periode bij The Foxes door een operatie aan het dijbeen. Zijn eerste wedstrijd in 2022 tegen Brentford kreeg zondag meteen een mooie starter voor de Rode Duivel. De verdediger nam de bal aan op links met zijn rechter en knalde vanop grote afstand naar de verste hoek. Castagne vierde stevig, niet onlogisch na een lange blessuretijd, de 1-0.

Ook James Maddison toonde dat hij nog steeds een formidabele traptechniek heeft. De nummer tien van Leicester schilderde een vrijschop heerlijk in doel voor de 2-0.

Na 64 minuten werd Castagne uit veiligheidsoverwegingen naar de kant gehaald, Youri Tielemans speelde negentig minuten. Brentford keerde dankzij Yoane Wissa terug tot aan 2-1, maar viel toch ten prooi aan Leicester. Dat staat nu tiende in de Premier League. Brentford staat vijftiende.

Door Laurens Van Heuverswijn