Live voetbal

02/05Einde

Premier League / Speeldag 35

Manchester United - Brentford

3 - 0
Bruno Fernandes9'Cristiano Ronaldo61'Raphaël Varane72'
Start wedstrijd 21:01 Plaats Manchester Stadion Old Trafford Toeschouwers 73 482 Scheidsrechter Chris Kavanagh

Manchester United nestelt zich na zege steviger in top zes, Cristiano Ronaldo heeft duidelijke boodschap: “Ik ben nog niet klaar”

Foto:  EPA-EFE

Manchester United heeft maandagavond met 3-0 gewonnen van Brentford. Met nog twee wedstrijden te spelen staan The Red Devils nu steviger op de zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League.

Na nog geen tien minuten opende Bruno Fernandes de score tegen promovendus Brentford, op het uur maakte Cristiano Ronaldo er vanop de stip 2-0 van. In minuut 72 zette Raphaël Varane de 3-0-eindstand op het bord.

Na een bijzonder mager seizoen is United dus toch op weg om zich bij de eerste zes te scharen. Zo staan alle Engelse topclubs bovenaan in de Premier League. Nummer zeven West Ham heeft nog een match meer te spelen, maar telt al zes punten achterstand op United. Brentford staat op de veertiende plaats en hoeft zich geen zorgen meer te maken over degradatie.


Cristiano Ronaldo: “Ik ben nog niet klaar”

Moet Manchester United na dit seizoen door met Cristiano Ronaldo of niet? De toekomst van de 37-jarige Portugees houdt de gemoederen al langere tijd bezig in Engeland. Als het aan de fans en de speler zelf ligt, dient de aanvaller gewoon zijn tot medio 2023 lopende contract uit op Old Trafford.

De boodschap voor nieuwe trainer Erik ten Hag was maandag in ieder geval duidelijk. “Ik ben nog niet klaar”, stelde Ronaldo na afloop met een glimlach, terwijl hij tijdens zijn ereronde werd gevolgd door een televisiecamera.

In Engeland is vrijwel elke voetbalkenner het erover eens dat Ten Hag bij United moet renoveren. The Red Devils doen al jaren niet meer mee om de landstitel en ook dit seizoen vormt de recordkampioen geen bedreiging voor Manchester City en Liverpool, die de komende weken uitmaken wie de Premier League gaat winnen. De club staat op de teleurstellende zesde plaats, met een achterstand van respectievelijk 25 en 24 punten op de twee titelkandidaten.

Na de wedstrijd nam de Portugese superster de tijd om via Instagram de aanhang van de Red Devils te bedanken voor hun steun in een voor Manchester United bleek seizoen. “Opnieuw was de steun vanuit de tribunes fantastisch. Laten we dit moment van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op Old Trafford gebruiken om onze ongelofelijke supporters te bedanken. Zij beleefden een moeilijk seizoen aan onze zijde en gaven ons nooit op. Jullie steun betekent alles voor ons en ons doel is om elke dag beter te worden, zodat we kunnen bereiken wat wij allemaal willen: glorie voor Man. United!”, besluit hij.

Met nog twee competitieduels voor de boeg is ManU teleurstellend zesde in de Premier League met 58 punten. Nummer vier Arsenal, dat het laatste Champions League-ticket in handen heeft, heeft vijf punten meer en twee matchen minder gespeeld. Onder de nieuwe coach Erik ten Hag zal er volgend seizoen waarschijnlijk dus niet in het kampioenenbal worden gespeeld.

Door Jonas Withouck