Live voetbal

07/05Einde

Premier League / Speeldag 36

Brighton & Hove Albion - Manchester United

4 - 0
Moisés Caicedo15'Marc Cucurella49'Pascal Groß57'Leandro Trossard60'
Start wedstrijd 18:31 Plaats Brighton Stadion Amex Stadium Toeschouwers 31 637 Scheidsrechter Andy Madley

Twee assists en lucky goal voor Leandro Trossard in pakje slaag aan stuurloos Manchester United

Leandro Trossard gaf de assist voor de goal van Pascal Gros, die hier bedolven wordt onder ploegmaats.  Foto:  Action Images via Reuters

Brighton heeft Manchester United zaterdag een oplawaai gegeven. De ploeg van Leandro Trossard klopte Cristiano Ronaldo en co. met 4-0. De openingstreffer kwam op naam van Moises Caicedo, die voor de winterstop op uitleenbasis nog bij Beerschot voetbalde. Leandro Trossard scoorde de 4-0, al moest hij de bal enkel nog binnenlopen nadat March hem op de doellijn tegen zich kreeg. De Rode Duivel leverde ook de assists voor de 2-0 en de 3-0.

Manchester United blijft zo krasselen. In april kon het slechts één Premier League-wedstrijd winnen, tegen hekkensluiter Norwich dan nog. Mei werd ingezet met een competitiezege tegen Brentford, maar op bezoek bij Brighton & Hove Albion werd opnieuw verloren en geen klein beetje: 4-0. Naast Caicedo en Trossard scoorden ook Cucurella en Gross (beiden op aangeven van Trossard). Man U zal het seizoen zo eindigen met het laagste aantal punten dat het ooit haalde in de Premier League.

De laatste uitzege van de Mancunians in de Premier League dateert al van 20 februari, tegen Leeds. Manchester United staat momenteel zesde (de laatste Europa League-plek) met zes punten meer dan West Ham en acht meer dan Wolverhampton, maar die twee dichtste achtervolgers hebben nog twee wedstrijden te goed. De Champions League halen is mathematisch niet meer mogelijk.

Door Michael Van Damme