Live voetbal

07/05Einde

Premier League / Speeldag 36

Liverpool - Tottenham Hotspur

1 - 1
Luis Díaz74'
56'Son Heung-Min
Start wedstrijd 20:45 Plaats Liverpool Stadion Anfield Toeschouwers 53 177 Scheidsrechter Michael Oliver

Liverpool lijdt duur puntenverlies en kan Manchester City drie punten zien uitlopen, Jürgen Klopp: “We zijn niet op een begrafenis”

Een nederlaag had helemaal dramatisch geweest, maar Luis Diaz wist de schade voor Liverpool te bepreken.   Foto:  EPA-EFE

Liverpool heeft in eigen huis duur puntenverlies geleden tegen Tottenham (1-1) met hierna nog drie speeldagen te gaan in de Premier League. Dankzij een fenomenale reeks van 41 op 45 sinds Nieuwjaar slaagde Liverpool erin om de ijzersterke leider Manchester City één punt achterna te zitten, maar als City morgen thuis wint van Newcastle, bedraagt de kloof weer drie punten. Liverpool-coach Jürgen Klopp had na afloop dan ook enkele dingen te zeggen.

Met een zege had Liverpool voorlopig naar de leidersplaats kunnen springen en de druk bij Manchester City leggen, dat morgen Newcastle ontvangt. Maar in plaats daarvan bibberde het zelf toen Son Heung-min na 56 minuten de score opende voor Tottenham.

Een nederlaag had een complete catastrofe betekend, maar Luis Diaz wist de schade nog te beperken met de 1-1. De Colombiaanse aanvaller scoorde afgelopen week ook al een belangrijke gelijkmaker in de halve finales van de Champions League tegen Villarreal.

Jürgen Klopp had bij de persconferentie na de match een duidelijke boodschap aan alle aanwezigen. “Eerst en vooral moeten we stoppen met te doen alsof we op een begrafenis zijn. Dit is nu eenmaal wat er kan gebeuren in het voetbal. In mijn leven zijn er al ergere dingen gebeurd dan dit en ik ben hier nog steeds”, zei de Duitser, die zich ook kritisch uitliet over de tactiek van Antonio Conte bij Tottenham. “Eerlijk gezegd hou ik niet van dat soort voetbal, maar dat is mijn probleem. Ik zou nooit zo kunnen spelen.”

Door Michael Van Damme Jens Heylen