Live voetbal

06/03Einde

Ligue 1 Uber Eats / Speeldag 27

Olympique Marseille - AS Monaco

0 - 1
58'Gelson Martins
Start wedstrijd 20:46 Plaats Marseille Stadion Orange Vélodrome Toeschouwers 56 510 Scheidsrechter Antony Gautier

Philippe Clement na cruciale zege met Monaco in topper tegen Marseille: “Ik wist dat het zou komen”

Foto:  AFP

De druk op Philippe Clement was al aan het toenemen bij AS Monaco, na een reeks slechte resultaten. De ploeg was afgezakt naar de tiende plek in de Ligue 1 en liep net de bekerfinale mis. Maar kijk: zondagavond boekte ze een knappe en cruciale zege op het veld van Marseille. Gelson Martins maakte na rust het enige en winnende doelpunt (0-1).

“Na een periode waarin alles wat tegenzat, was het belangrijk om deze match te winnen. Dit keer hadden we het geluk dat vorige week ontbrak aan onze zijde”, zei Clement, die weer wat kan ademen, na de wedstrijd. “De voorbije weken waren we dominant en hadden we telkens meer kansen dan de tegenstander, maar we wonnen niet door ongunstige omstandigheden en onterechte rode kaarten.”

“Ik ben heel blij met wat ik in de tweede helft zag”, ging Clement verder. “Tijdens de eerste helft hadden mijn spelers te veel respect voor de tegenstander. En aan de bal waren we niet goed genoeg. Ik was niet boos aan de rust, maar ik wilde dat ze met meer vertrouwen gingen spelen. Het is niet goed dat een trainer meer gelooft in zijn spelers dan zij zelf. Dat is vooral het geval bij de jongere spelers, voor sommige was het de eerste keer dat ze vier wedstrijden op rij speelden zonder te winnen. Ik was er zeker van dat het ging komen, als je naar de kwaliteiten van de spelers kijkt.”

Monaco, met jonge Belg Matazo negentig minuten op de bank, is nu namelijk toch nog mee met het pakketje ploegen dat voor de Europese­ plaatsen meedoet. De top drie blijft het doel en de achterstand op Marseille, dat derde staat, is weer verkleind tot zes punten. De cruciale duels blijven wel komen. Donderdag is er de Europese heenmatch in de Europa League tegen Braga, zondag moeten Clement en co. naar Strasbourg, ook een rechtstreekse concurrent. Maar Clement ziet het positief in: “We moeten niet bezig zijn met wat de mensen zeggen. We hebben veel potentieel en dat hebben we weer getoond.”

Philippe Clement na cruciale zege met Monaco in topper tegen Marseille: “Ik wist dat het zou komen”
Foto:  REUTERS

Door dvd jswk