Live voetbal

21/05Einde

Ligue 1 Uber Eats / Speeldag 38

RC Lens - AS Monaco

2 - 2
Przemyslaw Frankowski30'Ignatius Ganago90'+6'
34'Benoît Badiashile62'Wissam Ben Yedder
Start wedstrijd 21:00 Plaats Lens Stadion Stade Bollaert-Delelis Toeschouwers 37 764 Scheidsrechter Benoît Bastien

Wat een teleurstelling! Philippe Clement grijpt met Monaco naast rechtstreeks Champions League-ticket na tegendoelpunt in 96ste (!) minuut

Foto:  ISOPIX

Philippe Clement heeft met AS Monaco een quasi zeker rechtstreeks CL-ticket nog uit handen gegeven. Monaco stond lang 1-2 voor tegen Lens, maar slikte in de blessuretijd nog een heel zure tegengoal. De Monegasken moeten volgend seizoen zo al in de voorrondes van de Champions League aan de bak.

De opdracht voor de wedstrijd was simpel voor de jongens van Philippe Clement: winnen en rechtstreekse kwalificatie voor groepsfase van de Champions League was binnen. Indien het echter punten verspeelde, moest Monaco hopen dat Marseille ook niet won.

Helaas kwam Monaco op het halfuur op achterstand nadat Frankowski het openingsdoelpunt namens de thuisploeg tegen de netten schoot. Monaco panikeerde echter niet en kwam al een paar minuten later langszij via Badiashile. Na de rust gingen de Monegasken erop en erover. Kapitein Wissam Ben Yedder maakt zijn 25ste van het seizoen en bracht de score op 1-2.

Meer dan een halfuur leek de zege zo een feit, totdat Lens in de slotminuut van de partij nog tegenscoorde. Een enorm zuur gelijkspel voor Monaco, dat met een reeks van 27 op 27 in uitstekende doen was maar zich op de slotspeeldag niet beloond ziet voor die reeks.

Marseille won namelijk met duidelijke 4-0 cijfers van het Strasbourg van Matz Sels, waardoor het de tweede plaats nog afsnoept van Monaco, dat dus veroordeeld is tot de voorrondes van de Champions League.

Wat een teleurstelling! Philippe Clement grijpt met Monaco naast rechtstreeks Champions League-ticket na tegendoelpunt in 96ste (!) minuut
Foto:  AFP
Door Maarten Vanhoof