Live voetbal

20/05Einde

LaLiga Santander / Speeldag 38

Real Madrid - Real Betis

0 - 0
Start wedstrijd 21:03 Plaats Madrid Stadion Bernabéu Toeschouwers 52 232 Scheidsrechter Santiago Jaime Latre

Eden Hazard krijgt geen minuut bij Real Madrid op slotspeeldag

Foto:  ISOPIX

Real Madrid heeft de Spaanse competitie afgesloten met een scoreloos gelijkspel tegen Real Betis (0-0). Thibaut Courtois stond 90 minuten tussen de palen, Eden Hazard bleef 90 minuten op de bank.

De belangeloze wedstrijd begon met een dubbele erehaag. Landskampioen Real Madrid en bekerwinnaar Real Betis prezen elkaar voor hun prestaties dit seizoen, mooi.

De wedstrijd zelf was lang niet even mooi: een typische eindeseizoenswedstrijd met amper goed voetbal, een gezapig tempo en weinig spektakel. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti maakte van de gelegenheid gebruik om clublegendes Marcelo en Isco nog een afscheid van Bernabéu te gunnen, waardoor onze landgenoot Eden Hazard net als Gareth Bale 90 minuten op de bank bleef zitten.

Volgende week speelt Real Madrid nog de Champions League-finale tegen Liverpool. Ook in die wedstrijd hoeven we dus niet meteen speeltijd te verwachten voor Hazard. Dat is vrijdagavond nog wat duidelijker geworden. Nochtans gelooft Ancelotti dat de Rode Duivel na zijn operatie zijn niveau van weleer terug kan vinden. Volgend seizoen dan maar?

Eden Hazard krijgt geen minuut bij Real Madrid op slotspeeldag
Foto:  ISOPIX

Door Jonas Withouck