Live voetbal

07/11Einde

1B Pro League / Speeldag 11

Westerlo - Waasland-Beveren

1 - 1
Erdon Daci74'
89'Joan Simun Edmundsson
Start wedstrijd 20:02 Plaats Westerlo Stadion Het Kuipje Scheidsrechter Brent Staessens

1B-topper tussen Westerlo en Waasland-Beveren eindigt onbeslist, spektakel tussen RWDM en Lierse Kempenzonen

Bron © BELGA

Foto:  BELGA

In de topper van de elfde speeldag in 1B hebben Westerlo en Waasland-Beveren zondagavond 1-1 gelijkgespeeld. De kloof tussen de nummers een en twee blijft zo zeven punten.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Een kwartier voor tijd zette Erdon Daci de thuisploeg op voorsprong. Een minuut voor affluiten bracht Joan Simun Edmundsson Waasland-Beveren langszij.

RWDM en Lierse Kempenzonen speelden zondag 3-3 dan weer gelijk na een spectaculair duel. De Brusselaars gooiden een dubbele voorsprong te grabbel, maar mochten op het einde nog tevreden zijn met een punt.

RWDM kwam snel op 2-0 dankzij goals van Nzuzi (13. en 18.), maar Lierse gaf niet op en via Hendrickx (22.) en Abdallah (66.) kwamen de Pallieters langszij. Limbombe (73.) leek de bezoekers zelfs de zege te schenken, maar Nangis (82.) redde toch nog een punt. Eindstand: 3-3.

In de tussenstand is Lierse derde, met zestien punten. RWDM heeft als zesde dertien punten.

Eerder deze speeldag waren er overwinningen voor laagvliegers Virton (1-3 bij Lommel) en Moeskroen (2-0 tegen Deinze). De topper tussen Westerlo en Waasland-Beveren sluit om 20 uur de speeldag af.

Door Laurens Van Heuverswijn