Live voetbal

27/11Einde

Liga Portugal Bwin / Speeldag 12

Belenenses - Benfica

0 - 7
1'Eduardo Kau14'Haris Seferovic27'Julian Weigl32'Darwin Núñez36'Darwin Núñez39'Haris Seferovic45'Darwin Núñez
Start wedstrijd 21:34 Plaats Oeiras Stadion Estádio Nacional Toeschouwers 6 096 Scheidsrechter Manuel Mota

Portugese Belenenses start door corona-uitbraak met 9 (!) spelers tegen Benfica: doelman moet depanneren in verdediging

Het negenkoppige Belenenses  Foto:  REUTERS

Opmerkelijke taferelen in Portugal. Door een corona-uitbraak kon Belenenses slechts op negen (!) spelers een beroep doen. De thuismatch tegen het Benfica van Jan Vertonghen ging verbazend genoeg wel gewoon door. De tweede helft ging zelfs nog maar met zeven spelers van start, maar na een paar minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af nadat een speler op de grond ging zitten.

Bij de negen beschikbare spelers stonden twee doelmannen tussen de lijnen. Eén van hen - Alvaro Ramalho - moet depanneren als verdediger. Wisselen was dus ook niet mogelijk voor de Portugezen.

De wedstrijd begon dan ook dramatisch voor Belenenses, dat al in de eerste minuut een owngoal scoorde. Aan de rust leidde Benfica al met 0-7.

(lees verder onder de tweets)

De tweede helft ging nog maar met zeven spelers van start omdat er twee (geblesseerd) in de kleedkamers bleven. Na een paar minuten in de tweede helft werd de match definitief afgefloten nadat er een speler ging neerzitten.

Volgens het reglement in de Portugese competitie kan een match gespeeld worden als een team ten minste zeven spelers kan opstellen.

Door Jens Heylen