Live voetbal

24/04Einde

Serie A TIM / Speeldag 34

Empoli - Napoli

3 - 2
Liam Henderson80'Andrea Pinamonti83'Andrea Pinamonti87'
44'Dries Mertens53'Lorenzo Insigne
Start wedstrijd 15:01 Plaats Empoli Stadion Stadio Carlo Castellani Toeschouwers 10 245 Scheidsrechter Livio Marinelli

Crisis bij Napoli: spelers moeten op strafkamp na duur puntenverlies tegen Empoli

Bron © BELGA

Foto:  ISOPIX

In de serie A lijkt Napels uit de titelrace te zijn gestapt na een 3-2 nederlaag tegen Empoli op de 34e speeldag. Dries Mertens scoorde voor Napoli (44’) net voor rust, en die andere lokale legende Insigne verdubbelde de voorsprong (54’). De wedstrijd leek gespeeld en Dries Mertens kreeg rust (77’), tot Henderson in de 80e minuut Empoli op 1-2 bracht. Andrea Pinamonti beleefde de avond van zijn leven door zowel de gelijkmaker als de 3-2 te scoren (83’, 87’).

Napels heeft nu 67 punten, dat zijn er respectievelijk vier en vijf minder dan AC Milan en Inter Milaan. Die hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

De nederlaag bleef niet zonder gevolgen. De club kondigde via de officiële kanalen aan dat de ploeg vanaf dinsdag - wanneer de trainingen worden hervat - op trainingskamp zal blijven, en dat voor onbepaalde duur. “SSC Napoli geeft aan dat die beslissing is genomen door de coach Spalletti en gedeeld wordt door de club”, klink het nog.

Het is niet de eerste keer dat het stormt bij de club van de excentrieke voorzitter Aurelio De Laurentiis. In het verleden kwam het al eens tot een conflict tussen de spelerskern en de preses, nadat De Laurentiis de ploeg op afzondering wilde sturen na enkele slechte resultaten. De spelers protesteerden, waarop de voorzitter 25% van hun loon inhield.

Door Raf Hermans