Live voetbal

22/05Einde

Serie A TIM / Speeldag 38

Spezia - Napoli

0 - 3
4'Matteo Politano25'Piotr Zielinski36'Diego Demme
Start wedstrijd 12:33 Plaats La Spezia Stadion Stadio Alberto Picco Toeschouwers 10 000 Scheidsrechter Matteo Marchetti

Dries Mertens mag kwartwedstrijd meepikken in 0-3-zege en mogelijke laatste optreden voor Napoli

Bron © BELGA

Foto:  ISOPIX

Napoli heeft zijn seizoen in de Serie A met een overwinning afgesloten. Op de 38e en laatste speeldag kende het zondagmiddag weinig moeite op bezoek bij Spezia (0-3).

Halfweg hadden de Napolitanen hun schaapjes al op het droge met goals van Matteo Politano (4’), Piotr Zielinski (25’) en Diego Demme (36’). Na de openingstreffer van Politano ontstonden er  rellen tussen supporters van beide ploegen en enkele Napoli-aanhangers betraden zelfs het speelveld. In de elfde minuut legde de scheidsrechter de partij bijgevolg ruim tien minuten stil.

Dries Mertens mocht middenin de tweede helft van de bank komen, maar kon niets meer aan de score helpen veranderen. Mertens en co sluiten het seizoen in de Italiaanse hoogste voetbalafdeling af op de derde plaats met 79 punten.

Clubicoon Mertens heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Napoli gespeeld. Het clubicoon en -topschutter maakte medio 2013 de overstap van PSV en ontpopte zich tot een levende legende bij I Partenopei, waar zijn contract weldra afloopt. De onderhandelingen over een contractverlenging van de 36-jarige Leuvenaar slepen al geruime tijd aan. Als hij wil blijven, zal hij sowieso een flink stuk van zijn salaris moeten inleveren.

Door Raf Hermans