Live voetbal

24/02Einde

UEFA Europa League > Hoofdtoernooi > Knockout Ronde Play-offs / Speeldag 2

Napoli - FC Barcelona

2 - 4
Lorenzo Insigne23'Matteo Politano87'
9'Jordi Alba13'Frenkie de Jong45'Gerard Piqué59'Pierre-Emerick Aubameyang
Heenwedstrijd1-1
Start wedstrijd 21:00 Plaats Napels Stadion Stadio Diego Armando Maradona Toeschouwers 37 858 Scheidsrechter Sergey Karasev

FC Barcelona legt er vier in het mandje en schakelt Napoli Europees uit

Foto:  ISOPIX

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Europa League. De Blaugrana gingen in Italië met 2-4 winnen bij Napoli dankzij doelpunten van Jordi Alba, Frenkie de Jong, Gerard Piqué en Pierre-Emerick Aubameyang. Exit Dries Mertens dus, die pas in de 73ste minuut mocht invallen.

LEES OOK. Je krijgt kippenvel van het geluid van de doelnetten: Frenkie de Jong scoort sublieme ‘Tiraggiro’ tegen Napoli

“Stop War.” In plaats van de traditionele teamfoto, schaarden Napoli en Barcelona zich voor hun Europa League-treffen eensgezind achter een duidelijke boodschap. Eens de bal rolde, bleek er van gelijkheid geen sprake meer.

FC Barcelona legt er vier in het mandje en schakelt Napoli Europees uit
Foto:  REUTERS

Jordi Alba opende al vroeg de score op een bliksemsnelle tegenstoot na een corner voor Napoli. Een bal met gevoel over doelman Meret van Frenkie de Jong werd de 0-2. Insigne milderde vanaf de stip, maar nog in de eerste helft maakte Piqué de 1-3. Aubameyang diepte kort na de rust nog uit tot 1-4. Als dit het Barça van de toekomst is zoals Xavi het wil, zal er nog gesmuld worden. Rode Duivel Dries Mertens kwam een kwartier voor het einde van de bank, maar de late 2-4 werd gemaakt door een andere invaller, Matteo Politano.