Live voetbal

14/04Einde

UEFA Europa Conference League > Hoofdtoernooi > Kwartfinale / Speeldag 2

PSV - Leicester City

1 - 2
Eran Zahavi27'
77'James Maddison88'Ricardo Pereira
Heenwedstrijd0-0
Start wedstrijd 18:45 Plaats Eindhoven Stadion Philips Stadion Toeschouwers 35 000 Scheidsrechter Benoît Bastien

Tielemans komt goed weg na foutje: Leicester City in slotkwartier nog voorbij PSV naar halve finale Conference League

Foto:  AP

Leicester City heeft zich donderdagavond na een spannende partij ten koste van PSV Eindhoven weten te plaatsen voor de halve finales van de Conference League. De Foxes stonden na de 0-0 in de heenmatch lang 1-0 achter in Eindhoven, maar gingen in het slotkwartier nog op en over de Nederlanders.

Youri Tielemans mag opgelucht ademhalen. Zijn blunder(tje) kostte donderdagavond Leicester City niet de Europese kwalificatie. De Rode Duivel speelde iets voor het half uur te kort terug naar een ploegmakker, Mario Götze profiteerde en bood Eran Zahavi de 1-0 aan.

De Nederlanders leken lang op weg naar de halve finale, maar in het slotkwartier trokken de bezoekers uit Engeland toch nog het laken naar zich toe. Eerst via de knappe gelijkmaker van James Maddison, in de 88e minuut definitief via de winning goal van Ricardo Pereira. Daarmee spatte de droom van PSV om voor het eerst sinds 2005 door te stoten naar de laatste vier van een Europees toernooi uiteen.

Bij Leicester stond ook Timothy Castagne negentig minuten op het veld. Bij de thuisploeg bleef Yorbe Vertessen de hele match op de bank.

Door Maarten Delvaux