Live voetbal

17/09Einde

Premier League / Speeldag 8

Wolverhampton Wanderers - Manchester City

0 - 3
1'Jack Grealish16'Erling Haaland69'Phil Foden
Start wedstrijd 13:31 Plaats Wolverhampton Stadion Molineux Toeschouwers 31 578 Scheidsrechter Anthony Taylor

Kevin De Bruyne deelt opnieuw twee assists uit voor Manchester City, ook tegenstander valt op met lelijke karatetrap

Foto:  REUTERS

Manchester City heeft op de zevende speeldag van de Premier League een makkelijke zege geboekt bij Wolverhampton Wanderers. De Engelse landskampioen ging met 0-3 winnen na onder meer twee assist van Kevin De Bruyne en een goal van Erling Haaland. Wolves speelde een uur met z’n tienen nadat Nathan Collins een karatetrap uitdeelde aan Jack Grealish.

De match was amper 55 seconden jong toen Manchester City al op voorsprong klom in het Molineux Stadium. Kevin De Bruyne bracht na een hakje van Phil Foden de bal perfect voor Jack Grealish, die zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde. En dat deed hem duidelijk deugd.

Een tweede goal van Rodri werd kort daarna afgekeurd, maar het bleek slechts uitstel van executie. Na een kwartier was daar de onvermijdelijke Erling Haaland, die na zijn goal tegen ex-club Borussia Dortmund eerder deze week dus opnieuw de netten vond.

Wolverhampton keek zo tegen een 0-2-achterstand aan en maakte het zichzelf alleen maar moeilijker. De 21-jarige Nathan Collins velde Grealish met een karatetrap. Scheidsrechter Taylor twijfelde niet en haalde het rode karton boven.

In de tweede helft kon Man City de match rustig uitspelen. Er kwam nog een derde doelpunt, deze keer van Foden. De assist was opnieuw voor Kevin De Bruyne, die zijn totaal in de Premier League dit seizoen zo al op zes brengt.

Manchester City komt voorlopig aan kop van de Premier League met 17 op 21. Later op de dag kan Tottenham nog op gelijke hoogte komen als het wint van Leicester City. Arsenal, dat nu tweede is met 15 punten, komt zondag in actie bij Brentford.

Door Sam Varewyck