Live voetbal

12/11Einde

Ligue 1 Uber Eats / Speeldag 15

RC Lens - Clermont Foot

2 - 1
Wesley Saïd60'Seko Fofana68'
39'Salis Abdul Samed
Start wedstrijd 17:00 Plaats Lens Stadion Stade Bollaert-Delelis Toeschouwers 37 519 Scheidsrechter Hakim Ben El Hadj

LIGUE 1. Theate en Doku zetten Dejaeghere opzij, RC Lens en invaller Loïs Openda steviger op de tweede plek na knappe 15 op 15

Bron © BELGA

Foto:  REUTERS

RC Lens heeft tijdens de vijftiende speelronde in de Ligue 1 Clermont als vijfde opeenvolgende tegenstander aan zijn degen geregen: 2-1. Rode Duivel Loïs Openda mocht iets na het uur, bij een 1-1-stand, invallen en zorgde zo mee voor de zege. Ook Theate en Doku lieten geen steek vallen. Tegen het Toulouse van Brecht Dejaeghere won het met 2-1.

De bezoekers, met Maximiliano Caufriez links achterin, doken de kleedkamers in met een voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Salis Abdul Samed (39.). In de tweede helft rechtte de thuisploeg de rug na goals van Wesley Said (60.) en Seko Fofana (68.). Loïs Openda betrad tussenin het speelveld bij Lens in de 64e minuut. 

Lens duikt bijgevolg de WK-pauze in met een perfecte 15 op 15. Het palmt stevig de tweede plaats in de stand van de Franse eerste klasse in met 36 punten.

Rennes van Theate en Doku zetten Toulouse van Dejaegere opzij

Stade Rennes heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag van de Ligue 1 Toulouse geklopt met 2-1.

Benjamin Bourigeaud (25.) effende het pad, Thijs Dallinga (55.) bracht de bezoekers langszij. Arnaud Kalimuendo (58.) kroonde zich enkele minuten later tot matchwinnaar bij de gastheer. Arthur Theate speelde 90 minuten in de Rennes-defensie, ploegmaat Jérémy Doku pikte de laatste tien minuten mee. Aan de overzijde viel Brecht Dejaegere halfweg in.

Rennes verzekert zich zo met 31 punten van de derde plaats in de stand van de Franse eerste klasse bij het ingaan van de WK-pauze. Het team uit Bretagne moet enkel Paris Saint-Germain (38 ptn.) en het Lens van Loïs Openda (36 ptn.) voor zich dulden. De Parijzenaars treden zondag nog aan tegen Auxerre. Toulouse is na een 0 op 9 weggezakt naar de twaalfde plaats met 16 punten.

Door Jens Jacobs