Live voetbal

11/02Einde

Ligue 1 Uber Eats / Speeldag 23

AS Monaco - Paris Saint-Germain

3 - 1
Aleksandr Golovin4'Wissam Ben Yedder18'Wissam Ben Yedder45'+2'
39'Warren Zaïre-Emery
Start wedstrijd 17:00 Plaats Monaco Stadion Stade Louis II Toeschouwers 16 500 Scheidsrechter Clément Turpin

Een boze achterban, een verontruste coach en Mbappé die van zich laten horen: Philippe Clement en Monaco dompelen PSG in mini-crisis

Foto: AP

Philippe Clement is er met Monaco in geslaagd om van Paris Saint-Germain te winnen. In het prinsdom boekten de Monegasken een overtuigende 3-1-zege. Wissam Ben Yedder was de grote man met twee doelpunten. Bij PSG was Neymar wel de enige aanwezige vedette. Na afloop waren de meegereisde supporters bijzonder misnoegd door het pijnlijke verlies.

Al na vier minuten kwam Monaco op voorsprong. Aleksandr Golovin opende de score nadat een schot van Ben Yedder plots bij hem terecht kwam. Diezelfde Ben Yedder zorgde er eigenhandig voor dat de thuisploeg met een 3-1-voorsprong kon gaan rusten. Met twee doelpunten had hij het lot van de Parijse sterren zo al voor de pauze bezegeld.

Tussendoor had de 16-jarige Warren Zaïre-Emery PSG even terug in de wedstrijd gebracht, maar dus tevergeefs.

Na de wedstrijd ging in eerste instantie niemand van de PSG-spelers naar de meegereisde supporters toe om excuses aan te bieden voor de nederlaag. Uiteindelijk begaf verdediger Kimpembe zich toch naar de tribunes, waar hij de teleurgestelde achterban met een megafoon toesprak. “We hebben jullie nodig”, sprak hij.

Clement ongeslagen tegen PSG

Bij Monaco is alles dan weer rozengeur en maneschijn met een derde overwinning op rij. Opvallend: sinds Clement de scepter zwaait bij Monaco verloor hij overigens nog niet van de regerende landskampioen. Thuis werd twee keer gewonnen, uit één keer gelijkgespeeld.

Door de stuntzege springt Monaco, waar Eliot Matazo in de blessuretijd inviel, naar een tweede plaats. Het telt nu één punt meer dan eerste achtervolger Marseille, dat later op de avond nog wel in actie komt.

PSG is met zeven punten voorsprong op de troepen van Philippe Clement nog steeds autoritair leider in Frankrijk, maar telt wel al drie verliespartijen sinds het WK. Het is ook de eerste keer sinds maart 2022 dat de Parijse club twee keer op rij verliest. Van een vormdip gesproken.

Een boze achterban, een verontruste coach en Mbappé die van zich laten horen: Philippe Clement en Monaco dompelen PSG in mini-crisis
Foto: AP

“Een erg verzwakt team”

En dat zorgde ervoor dat PSG-coach Christophe Galtier toch lichtelijk bezorgd verscheen op de persconferentie. “Er was een gebruik aan intensiteit”, stelde de Fransman vast. “Het is de huidige staat van het team. Ik kan me daar niet achter verschuilen. Het is vreemd maar waar. Bizar om dat als trainer van PSG te zeggen, maar het is de realiteit.”

En laat Paris-Saint Germain het nu net volgende week in Champions League moeten opnemen tegen zo’n andere grootmacht, Bayer München. “Ik maak me zorgen over die wedstrijd. Als ik dat niet was, zou dat iets ernstig zijn. We hebben een erg verzwakt team. Ik begrijp de woede van de fans”, had Galtier ook oog voor de taferelen na de wedstrijd.

Op de koop toe lijken de Parijzenaars de geblesseerde Kylian Mbappé niet te zullen recupereren tegen dinsdag. “Ik denk niet dat hij zal spelen. Er volgen nog andere wedstrijden en we nemen geen risico met hem. Hopelijk kunnen Veratti en Messi (eveneens afwezig tegen Monaco, red.) wel spelen.”

Een boze achterban, een verontruste coach en Mbappé die van zich laten horen: Philippe Clement en Monaco dompelen PSG in mini-crisis
Foto: REUTERS

Ici, c’est Paris

Over Mbappé gesproken. De Franse superster had thuis ook de reacties van de misnoegde fans gezien. Hij liet al snel van zich horen op Instagram om de achterban te sussen. “Laten we sterk en verenigd blijven. Ici, c’est Paris.”

Mbappé staat al sinds begin februari aan de kant nadat hij in de competitiewedstrijd tegen Montpellier van het veld moest. Hij sukkelt met een blessure aan het linkerdijbeen en is vermoedelijk nog zo’n twee weken buiten strijd.

Een boze achterban, een verontruste coach en Mbappé die van zich laten horen: Philippe Clement en Monaco dompelen PSG in mini-crisis

Door Maarten Vanhoof