Live voetbal

05/02Einde

LaLiga Santander / Speeldag 20

Real Mallorca - Real Madrid

1 - 0
Nacho13'
Start wedstrijd 14:01 Plaats Palma de Mallorca Stadion Visit Mallorca Estadi Toeschouwers 18 258 Scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández

Tegenslag voor Thibaut Courtois: Belgische nummer één valt geblesseerd uit tijdens opwarming, Real verliest troosteloos

Foto: REUTERS

Real Madrid verloor met 1-0 van Mallorca en door deze derde competitienederlaag doet de Koninklijke een slecht zaak in de titelstrijd. Erger nog is dat Thibaut Courtois (30) geblesseerd uitviel tijdens de opwarming met een dijblessure.

De keeper ondergaat maandag een scan om de ernst van de blessure te bepalen. Real neemt woensdag deel aan het WK voor Clubs met een match tegen Al Ahly, maar de kans lijkt klein dat Courtois dat haalt.

Wie er zeker niet bij zal zijn, is Eden Hazard (32). Hoewel de dribbelaar sinds 11 september geen minuut meer speelde bij Real, sukkelt hij opnieuw met de kniepees. Volgens de Spaanse krant AS zal Hazard wellicht een maand out zijn, andere bronnen houden het op twee à drie weken. Net nu hij door het drukke programma, met het WK voor clubs, de competitie en de 1/16de finales van de Champions League, hoopte op wat meer kansen.

Ook Karim Benzema is overigens geblesseerd, maar die zou de match van woensdag tegen Al Ahly wel halen.

Tegenslag voor Thibaut Courtois: Belgische nummer één valt geblesseerd uit tijdens opwarming, Real verliest troosteloos
Foto: REUTERS

Real Madrid liep zondag tegen zijn derde competitienederlaag van het seizoen aann. Mallorca hield de punten thuis met 1-0. Een eigen doelpunt van Nacho Fernandez (13’) velde de Madrilenen, die vanop de stip een unieke kans misten om de scheve situatie recht te trekken.

De Koninklijke lijkt door het tweede verlies in vijf competitiematchen stilaan te moeten lossen in de titelstrijd. Het staat tweede in het klassement van de Spaanse eerste klasse met 45 punten. Barcelona kreeg een uitgelezen kans om uit te lopen in de stand en faalde niet. De Catalanen klopten Sevilla in Camp Nou overtuigend met 3-0 en tellen nu 53 punten, acht meer dan Real.

Door Jürgen Geril