Live voetbal

08/01Einde

The Emirates FA Cup > 3e Ronde / Speeldag 1

Aston Villa - Stevenage

1 - 2
Morgan Sanson33'
88'Jamie Reid90'Dean Campbell
Start wedstrijd 17:32 Plaats Birmingham Stadion Villa Park Toeschouwers 32 343 Scheidsrechter Graham Scott

Drama voor Leander Dendoncker in FA Cup: Rode Duivel geeft penalty weg in slotfase en krijgt rood, waarna vierdeklasser voor stunt zorgt

Foto:  AFP

Verschillende clubs uit de Premier League zijn dit weekend gesneuveld in de FA Cup, en ook Aston Villa is zondagavond toegevoegd aan dat lijstje. Villa leek nochtans op weg naar winst tegen vierdeklasser Stevenage FC, tot Leander Dendoncker met nog maar enkele minuten te gaan een penalty veroorzaakte en rood kreeg. Tot overmaat van ramp zette Stevenage die elfmeter om en scoorde het nadien nog eens: 1-2.

Aston Villa was in de eerste helft dankzij Morgan Sanson op voorsprong geklommen tegen Stevenage, dat momenteel tweede staat in de League Two (de Engelse vierde klasse, red.). Villa verzuimde echter om de veilige 2-0 op het bord te prikken en kwam zelfs nog goed weg toen een heerlijk schot van de bezoekers op de deklat strandde.

De thuisploeg kreeg in de slotfase het deksel vervolgens helemaal op de neus. Met Leander Dendoncker in de hoofdrol. De Rode Duivel haalde met nog maar vijf minuten te gaan de ingevallen Dean Campbell neer. Aanvankelijk leek de ref een vrije trap te geven, maar nadien werd er toch naar de penaltystip gewezen. Na tussenkomst van de VAR kreeg Dendoncker ook nog een rode kaart. Jamie Reid zette de penalty om: 1-1.

Het drama voltrok zich enkele minuten later helemaal voor Aston Villa toen Campbell met een gewiekst schot doelman Olsen verraste: 1-2. Groot feest dus bij de meegereisde fans van de vierdeklasser, terwijl Aston Villa al zijn achtste FA Cup-wedstrijd op rij verliest. Opmerkelijk.

Door Sam Varewyck