Live wielrennen

08/03Einde

Parijs - Nice

Stage 4: Beaujeu - Mont Brouilly

Renner Ploeg Tijd
1 Julian Alaphilippe Quick-Step 21:39
2 Alberto Contador Trek +19
3 Tony Gallopin Lotto +20
+ Toon de volledige uitslag
Beaujeu
Mont Brouilly
14.5 km
Start wedstrijd 13:26
2bf

Alaphilippe wint individuele tijdrit in Parijs-Nice en is meteen ook nieuwe leider

Bron © Belga

Julien Alaphilippe (Quick-Step) heeft de tijdrit in Parijs-Nice gewonnen, voor Alberto Contador en Tony Gallopin. De jonge Fransman is meteen ook de nieuwe leider. Alaphilippe neemt de leiderstrui over van Arnaud Démare (FDJ).

Lange tijd bezette Nikias Arndt (Sunweb), nochtans vroeg gestart in de regen, de hotseats in Mont Brouilly. De sprinter moest zijn plekje pas afstaan aan de Spanjaard David De La Cruz die in droog weer de tijdrit kon afwerken en maar liefst 26 seconden onder de chrono dook van de Duitser.

Een tijd die ook lang stand zou houden, tot Contador uit zijn sloffen schoot en als eerste onder de 22 minuten dook. Gorka Izaguirre leek niet veel later heel dicht te eindigen, zelfs beter te doen, maar strandde uiteindelijk op één seconde, net zoals Tony Gallopin die wel het geel leek te grijpen.

Dat was evenwel buiten Julian Alaphilippe gerekend. De jonge Fransman, 24 slechts en vorig jaar eindwinnaar van de Ronde van California, verpulverde de tijd van El Pistolero en legde het parcours in 21:39 af, 19 seconden sneller dan de tweevoudige Tourwinnaar. Yves Lampaert (Quick-Step Floors) werd als eerste Belg vijftiende, Philippe Gilbert toonde zijn goede vorm met een negentiende stek.

In het klassement heeft Alaphilippe nu 33 seconden voorsprong op zijn landgenoot Tony Gallopin. Gorka Izagirre, vierde in de tijdrit, staat derde op 47 seconden. Philippe Gilbert zakt van de vierde naar de zesde stek, op 1:24. Alberto Contador staat achtste op 1:31.

Donderdag krijgen de renners 199 overwegend vlakke kilometers tussen Quincié-en-Beaujolais en Bourg-de-Péage voor de wielen.

Door wic