Live wielrennen

02/05Einde

Ronde van Romandië

Etappe 2: Le Locle - Morges

Renner Ploeg Tijd
1 Stefan Küng Groupama - FDJ 4:10:59
2 Sam Bennett BORA - hansgrohe +59
3 Sonny Colbrelli Bahrain - Merida
+ Toon de volledige uitslag
Le Locle
Morges
174.4 km
Start wedstrijd 13:12
13°

Zwitsers hardrijder Stefan Küng verrast peloton in tweede etappe Ronde van Romandië

De tweede etappe in de Ronde van Romandië is gewonnen door de Zwitser Stefan Küng. Hij ontsnapte al vrij vroeg in de wedstrijd in het gezelschap van onder anderen Frederik Backaert. De renner van FdJeux liet op de laatste helling zijn medevluchters in de steek en reed solo naar de zege. De spurt van het peloton werd gewonnen door Sam Bennett.

De tweede etappe van de Zwitserse rittenwedstrijd bracht het peloton van La Locle naar Morges, goed voor een afstand van 174 kilometer met onderweg een beklimming van tweede en eentje van derde categorie. Niks onoverkomelijk dus voor een getraind profrenner.

Al na vijf kilometer koos een zestal voor het offensief. Onder hen ook één landgenoot: Frederik Backaert. De avonturier van Wanty Gobert kreeg het gezelschap van hardrijders als Stefan Küng en Geminas Bagdonas. Terwijl het peloton zich vooral zorgen maakte om de regen, liep de voorsprong van het zestal op tot meer dan zeven minuten. Het signaal voor de sprintersploegen om het tempo beetje bij beetje op te drijven.

De zes vluchters bleven goed samenwerken maar op de laatste moeilijkheid van de dag, de côte de Reverolle, verhoogde thuisrijder Küng het tempo met een flinke snok. Backaert en Bagdanos bleven aan het wiel van de Zwitserse hardrijder, de drie andere renners werden overboord gegooid. Küng bleef doorbeuken wat eerst het hoofd van Bagdonas en even later ook dat van Backaert kostte.

De Zwitser was op de kletsnatte wegen bereid een extra risicootje te nemen en omdat in het peloton de spurters niet echt op hun gemak waren in het regenweer, verhoogden plots de kansen van Küng. De ex-ploegmaat van Greg Van Avermaet wist dat de laatste kilometers vooral in dalende lijn liepen en met zijn tijdrijderscapaciteiten was het al snel duidelijk: ritwinst zou voor de Zwitser zijn. En zo werd na een aanval van bijna honderdzeventig kilometer de vluchter voor een keertje wel beloond. Mooi zo!

Voor FDJeux was het de zevende zege van het seizoen, de eerste dit seizoen in de World Tour.

 

 

 

 

Door gvdl